Nendo – Grenzen tussen badkamer en leefruimte vervloeien

Achter de speels-humoristische ontwerpen van de Japanse design studio Nendo gaat de architect Oki Sato schuil. „Mijn designs zijn altijd sober en minimalistisch, maar niet kil“, zo beschrijft de Canadees van geboorte zijn creatieve concept. „Het begin vormen altijd de verhalen achter het object.“ Zo zorgt hij steeds weer voor aha-effecten. Want Nendo speelt graag met grenzen en houdt van kleine verrassingsmomenten. Tegelijk moeten de producten intuïtief te begrijpen zijn.

Nendo interpreteert vertrouwde dingen met een losse hand nieuw en plaatst ze in een verrassende context. Dat geldt ook voor de met Axor ontwikkelde LampShower, die op ongewone wijze water en licht verbindt. Grenzen tussen de badkamer en andere leefruimtes vervloeien. Zoals in zijn ShowerProducts voor Axor werkt Nendo veel met verschillende optische effecten en transparantie. Lichtheid en humor als vormgevingsprincipe verbinden zich met finesse in design en gebruikte materialen.

De designer en architect Oki Sato is een shooting star van de internationale designer scene. Hij werd in 1977 in Toronto geboren, en richtte in 2002 de studio Nendo op in Tokio. Al in 2005 breidde hij uit naar Milaan en nog maar enkele jaren later, in 2012, werd Oki Sato door de internationale style tijdschriften Elle decor en Wallpaper uitgeroepen tot 'Designer of the year'. De lijst van gerenommeerde merken waarvoor Nendo werkt, laat zich lezen als de wereldwijde Who-is-who van de branche Interior Design. Opdrachten voor meubelfabrikanten zoals Kartell, Cappellini en dePadova, lampen (Foscarini), tafelcultuur (Baccarat) en gebruiksvoorwerpen uit het alledaagse leven worden aangevuld door Interior Design concepten. Zo richtte Nendo showrooms van internationale merken zoals Puma en Louis Vuitton in.

 

Oki Sato, creatieve kop van Nendo.

Beste klanten,

Wegens verkoop van onze toonzaal moet alles weg!

Weekend sales met kortingen tot -60% :

13 & 14/05 - 17 & 18/06 tussen 12 & 17u!!

Wij blijven uw badkamer- & CV specialist. 

Bel of mail ons voor een afspraak : 0491 507 936 & This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Alvast bedankt en tot binnenkort!

Geert & Inge